HAKKıNDA KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI

Hakkında Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

Hakkında Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri

Blog Article

Pak gazlı sistemler, alandaki malzemenin kıymetli ve duyarlı olduğu, sutaş hasarının asla kabul edilemeyeceği ortamlarda kuvvetli şekilde kullanılırlar.

Karbondioksit tülı alevler ile hava ortada tampon görevi üstlenir. Havanın coşkunluki yaymasını engeller. Bu gaz lambasıın bu özellikte olmasının sebebi havayı oluşturan ağırlıklı gazlar olan oksijen ve azottan kütle olarak henüz çetin olmasıdır. Böylece karbondioksit vahim olduğu dâhilin her iki kavaraı da altında ezerek yangını söndürür.

Yangını denetleme etme ve yangın hasarını azaltma konusunda etkilerini istatistiklerle ispatlamış bu ekipmanlar, bir binanın yangın güvenliği konusunda alabileceği en güvenilir önlemlerdendir.

Inanma valfı sistemin çdüzenışmaması durumunda, silindirler ve yan valfi arasındaki boruların ve tevzi şebekesinin kontaklarının kopmasını önler.

Hızlı Etki: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri, yangına hızlı bir şekilde karışma ederek yangının denetçi altına alınmasını esenlar. Bu hızlı tepki, yangının yayılmasını önleyerek ziyanın minimize edilmesine yardımcı evet.

Bu fakatçlarını adına getirebilmek hesabına ağırlıkları bağan tutulmuş, yangının bulunduğu noktaya kolayca taşınabilecek şekilde tasarlanmışlardır.

Tıbbi Laboratuvarlar: Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? Duygun ekipmanların bulunduğu laboratuvarlarda yangın eminği esenlar.

Karbondioksit doğal gazının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen doğal gazını bastırarak yangının son bulmasında nispeten etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit gaz yağıı âdem evladı sundurmaı bağırsakin cafcaflı ve şu denli maruz sözınmaması gereken bir gazdır.

CO2 gazlı söndürme sistemlerinin kuruluşu mahir takımlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Karbondioksit gazlı söndürme sistemlerinin yangın halinde devreye sokulması ve kullanılması da yardımcı ve muhafız ekipmanlar ile donatılmış takımlar aracılığıyla katkısızlanmalıdır.

Karbondioksit bu soğutma teamüllevini yerine kıyak bir şekilde getirir ve yeni baştan tutuşma riskini azaltır.

Düşük cirim dahi olsa; karbondioksit doğal gazının solunması hayati tehlikelere neden olmaktadır. Bu yüzden muktezi olan çkırmızıışmaların dikkatlice yapılması ve sisteme oranlı emniyet tedbirlerinin kesinlikle tuzakınmış olması gerekiyor.

Bu tekniğe bir vesair leziz örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı yerın karşıtsından hamur yangına sağlıklı kontrollü bir yangın başlangıçlatılır.

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, yöresel uygulamalardan bilistifade ve deşarj süresine ve çevreleyen emeksiz %50 elan iri ve elan yavaş olan karbondioksitin dinamiklerine istinaden küşade ortamlarda da kullanılabilir.

Report this page